Καλωσορίσατε στο 8ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης «ΕΣΤΙΑ»

Ένα δημόσιο σχολείο που στηρίζεται στο μόχθο των εκπαιδευτικών του, στην αγάπη των μαθητών του, στην εκτίμηση και συνεργασία των γονέων και κηδεμόνων.

Σκοπός μας να διαμορφώσουμε ολοκληρωμένους ανθρώπους με επαρκείς γνώσεις, υγιές σώμα, ευγένεια, αλληλοσεβασμό, ανεκτικότητα, πειθαρχία σε κανόνες, πίστη σε άξιες πνευματικές και ιδεώδη ανθρωπιστικά.

Ένα σχολείο δυναμικό, ανοιχτό στην κοινωνία και «κλειστό» στους κινδύνους.

Με υπευθυνότητα και αγάπη τα παιδιά περνούν ομαλά και εποικοδομητικά από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Να τι λένε για το σχολείο μας οι φετινοί/ές  μαθητές/τριες της Α’ Γυμνασίου:

«Το 8ο Γυμνάσιο είναι πολύ ωραίο σχολείο. Είναι χαρούμενο και πολύχρωμο, με ζωγραφιές στους τοίχους. Είναι ευρύχωρο με αρκετά μεγάλο προαύλιο. Μου αρέσει πολύ το σχολείο μου».

«Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο ήταν καλύτερη απ’ όσο πίστευα. Μου αρέσει αυτό το σχολείο και οι καθηγητές του. Μου αρέσει σαν χώρος και μου είναι ευχάριστο να έρχομαι εδώ».

«Όταν πρωτοήρθα στο σχολείο, δεν μου πολυάρεσε σαν κτήριο, γιατί μου φαινόταν πολύ παλιό. Όμως, όταν μπήκα μέσα, άλλαξα αμέσως γνώμη. Ήταν πολύ μεγάλο και με πολλά παράθυρα. Μου αρέσει πολύ το σχολείο μου και δεν θα το άλλαζα με τίποτα».

«Το 8ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης είναι ένα πολύ ωραίο σχολείο με καλούς καθηγητές. Οι τάξεις διατηρούνται καθαρές και είναι ωραίο περιβάλλον για να κάνει κανείς μάθημα. Αυτή είναι η γνώμη μου μέχρι τώρα για το σχολείο».

«Η μετάβασή μου από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Το σχολείο που βρίσκομαι είναι υπέροχο, με πολύ καλούς δασκάλους. Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι στο 8ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης».

Ο μαθητής, παράλληλα με την απόκτηση χρήσιμων γνώσεων στο Σχολείο, πρέπει να αποκτήσει γενικότερη πνευματική καλλιέργεια και να διαμορφωθεί σε ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται με τη συμμόρφωση σε κανόνες συμπεριφοράς, την πειθαρχία ως άσκηση και μέσο διαμόρφωσης του χαρακτήρα, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, της αυτοπειθαρχίας, την αίσθηση του μέτρου, το σεβασμό της προσωπικότητας των άλλων, την καλλιέργεια κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς, τη φροντίδα και την προστασία του σχολικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Κανονισμός σχολείου

Κανονισμός σχολείου λόγω COVID-19


Η τοποθεσία μας

Το 8ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης συστεγάζεται με το 7o  Γενικό Λύκειο Νέας Σμύρνης το οποίο αναφέρεται στο χάρτη.

Login

Lost your password?